22-24 червня 2018 р. відбувся 11-й Щорічний молодіжний форум стипендіальних програм Фонду Віктора Пінчука. Цього року двоє студентів історичного факультету ДНУ ім. Олеся Гончара вдало пройшли всі етапи відбору та стали переможцями програми Завтра.UA.

Вже традиційно конкурс проходив в три тури та тривав з листопада 2017 р. по травень 2018 р. Для реєстрації учасники мали написати наукову роботу на актуальну тематику, мотиваційне есе та подати рекомендаційний лист з переліком своєї громадської та наукової активності. Фінальним етапом відбору була розробка проекту в команді та обов’язкова співбесіда, яка визначала особистісні якості претендентів.

Двоє студентів-істориків впорались з усіма випробуваннями та вписали свої імена в історію, оскільки потрапили до 100 найкращих студентів України і стали стипендіатами програми Завтра.UA 2018. Це студент 3 курсу Шманатов Микита, який зайняв почесне 3 місце в рейтинговій таблиці з роботою «Становлення та розвиток органів місцевої влади на Дніпропетровщині та роль старост в їх функціонуванні в 1941 – 1943 рр.» та студентка 3 курсу Брик Юлія зі своїм дослідженням «Образ Росії та росіян у японському суспільстві (наприкінці ХІХ – на початку ХХ ст.)».

На форумі переможці взяли активну участь у розробці важливих соціальних проектів, спрямованих на вдосконалення суспільства. Команда «СоПіЛка», у складі якої була студентка Брик Юлія зайняла 2 місце серед інших команд-учасників та отримала 2 нагороди: навчання в програмі YEP Starter а також 15 тис. грн на реалізацію свого проекту.

Бажаємо нашим історикам успіхів у їх подальших починаннях та сподіваємось, що їх проекти, розроблені в рамках стипендіальної програми Завтра.UA, будуть реалізовані вже найближчим часом.

Share This