Літо – не перешкода для отримання якісної освіти, а навпаки – нові горизонти можливостей! Історики завжди славились своєю активністю у цю пору року: стажування, освітні програми, наукові конференції, літні школи, табори та інші пригоди не оминули історичний і цього року.

З 23 червня по 1 липня студентка другого курсу Варданян Ілона проходила навчальний курс у літній школі «Соціальна думка митрополита  Андрея Шептицького», організатором якого виступив Інститут релігії та суспільства (підрозділ Українського Католицького Університету). Ілона познайомилася з передовими істориками сучасності (серед яких: Я. Грицак, Я. Кіт, М. Маринович, О. Свереда, І. Медвідь та ін) та прослухала їхні лекції про різні аспекти життя митрополита А. Шептицького і його взаємодії з етнічними меншинами України, а також про політичні, економічні та соціальні погляди діяча. Студентка отримала великий досвід, спілкуючись і з іншими учасниками школи, серед яких були студенти з усіх куточків України, а також аспіранти, доценти та інші працівники науки.

Серед інших яскравих спогадів Ілона виділила враження від навчального корпусу філософсько-богословського факультету УКУ, проживання у духовній семінарії, екскурсії по місцям, пов’язаним життям та діяльністю з А. Шептицького, а також подорож до Львівського державного історичного архіву. Студентці нашого історичного факультету випала честь на власні очі побачити оригінал грамоти знаменитої Берестейської унії  1596 року.

Таким чином студентка другого курсу довела, що час для навчання можна знайти навіть влітку, а саморозвиток, у свою чергу, приведе всіх охочих до зірок (або просто до відомих на всю Україну фахівців).

Share This