3 листопада 2017 року в Центрі українсько-німецьких наукових досліджень Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара відбулася зустріч керівництва історичного факультету (декан, проф. С. І. Светленко), завідувач кафедри всесвітньої історії (проф. Д. В. архирейские) і співробітників центру (проф. С. І. Бобильова, проф. М. В. Венгер, ст. лаб. А. І. Кирилова) з консулом Федеративної Республіки Німеччини паном Вольфгангом Мессінгер.

В ході тривалої бесіди її учасники розповіли гостю про самому Центрі, його цілі і завдання, познайомили гостя з результатами своїх наукових досліджень, поділилися найближчими творчими планами. Йшлося про роботу по виконанню договору про наукове співробітництво Центру з Ямбурзькими інститутом історії та культури німців Північно-Східної Європи. Договір передбачає комплексне вивчення ролі і місця німецького і менонітська населення в соціо-культурну, економічну життя нашого регіону протягом XIX-XX ст., Зробивши акцент на історію міських німців.

Обговорювалися питання можливостей в майбутньому виконання великого міждержавного проекту (Україна-Німеччина) – створення енциклопедії “Німці України”. Попередня робота співробітниками Центру ведеться.

Пан В. Мессінгер поділився своїми враженнями від відвідин ним колишніх німецьких поселень, розповів про ту велику культурно-освітній роботі, яка ведеться на Південному Сході України за сприяння німецького консульства. В кінці бесіди В. Мессінгер були вручені ряд книг з історії німців України, написаних співробітниками Центру. Бесіда пройшла в дружній і творчої обстановці.

Share This