Нещодавно на нашому факультеті з’явилася перша партія брендованих футболок. Футболки з логотипом факультету одягли як студенти, так і викладачі. Це стильно, це підкреслює приналежність до історичного факультету, це зручно влітку… Але таким переліком причини, чому історики носять футболки з символікою рідного факультету, не обмежуються. Власне про них ми розпитали самих власників вищезгаданих футболок.

 Варданян Ілона, студентка 1 курсу:

«Чому ж я придбала футболку ІФ??  По-перше, як я могла не придбати футболку найкращого факультету ДНУ ім. Олеся Гончара;

По-друге, ну от як можна її не хотіти. Все як твердить мода, актуальні кольори, шикарний логотип, ідеальна форма, все, що треба;

По-третє, я студентка ІФ уже рік, говорити про родину і любов до факультету вже банально (всі і так знають, що я його обожнюю), тому я вирішила сказати про актуальність і прив’язку до нього.

Почну з актуальності — всі з дитинства ознайомлюються хоч трошки з історією своєї країни і сім’ї, для когось це обов’язок, для когось непотрібна річ, для когось дрібничка і т.д.  А от для мене постала актуальність історії з самого початку.  Ти як ніхто повинен знати її, адже це уроки життя. ІФ вирішив донести до суспільства те, що у нашому місті є люди, які справді цінують і вивчають історію.  А оскільки футболка для багатьох – це доступна і зручна річ, то саме на цьому вирішили зробити акцент!  В цьому і є актуальність.»

Євгеній Филь, студент 1 курсу:

«У квітні цього року на нашому факультеті проходили вибори на посаду голови РС історичного факультету, і на дебатах кандидатка – Марина Нефьодова оголосила одним із пунктів своєї програми створення продукції з логотипом іст. факу. Вже тоді я подумав, що хочу її взяти собі. Коли Марина стала головою, то вона виконала свою обіцянку, тому я, звісно ж, попросив її замовити футболку і на мене.

Ну а нащо вона мені? Хіба усі і так не знають, що ти на історичному? Якщо я вже тут, то я маю всіма руками і ногами допомагати факультетові і розповісти про нього усім, аби знали, іст. фак – це не аби щось, як багато, хто думає, іст. фак – це the best, бо у нас навіть футболки свої є! І тому у мене є чотка футболка з логотипом ІФ!

І хай всі інші студенти ДНУ бачать, що історики повсюдно, і що нами бути класно, та і я думаю, що це  дуже гарний рекламний хід, популяризувати наш факультет – це основне завдання. Я думаю, абітурієнти, які з загального натовпу студентів побачать іст.фак у власних футболках, захочуть хоча б дізнатися про нас більше. А може хто і задумає прийти на наш факультет, аби отримати таку саму, чому ні?»

Анна Загорулько, студентка 2 курсу:

«Вісім причин, чому я ношу футболку з лого факультету:

1. З часів своєї готської молодості я не перестала любити чорний та епічні написи, а футболка це поєднує;

2. Футболка виглядає чудово з кілтом;

3. Коли всі в футболках, то своїх видно здалеку;

4. Напис можна використовувати як пароль від вай-фаю, а дату – як пін-код від картки;

5. Завжди пам’ятаєш, коли засновано твій університет, бо “since 1918”;

6. Подібно до “Пісні льоду та полум’я”, де у кожного лицаря був свій герб – у когось квіти, у когось риба, а у когось обідрана людина, у мене на гербі була б ця емблема. Вона означає, що я з іст.факу і мені відомо, чим допомагає ікона Святої Женев’єви і чому Золота Орда насправді не золота;

7. Це як вишиванка, тільки істфакованка:)

8. І головне – бо іст.фак- це круто, і приємно відчувати себе причетною до нього.»

Артур Булах, студент 2 курсу:

«Я маю футболку історичного факультету, бо я відчув, що таке археологічне життя під час літньої практики, бо я вже склав чотири сесії, бо я банально люблю історію, бо у нас оригінальне лого на футболках. Бо іст.фак – це еліта ДНУ.»

Марина Нефьодова, голова Ради студентів історичного факультету:

«Я ношу футболку з логотипом ІФ тому що…створення цієї футболки є частиною моєї виборчої програми. Жартую…

Насправді це явище стильового оновлення було моєю давньою мрією, тому що «у мого факультету повинен бути власний бренд»! Іст.фак – це не потерті піджачки та занедбана символіка, незрозуміла кожному. Ми – неповторні, круті, ми – сила, яка йде в ногу з часом. Я хочу щоб люди знали, що я історик. Хочу щоб бачили, як пишаюсь своєю приналежністю до великої історичної родини. Коли я зустрічаю людей у футболках з логотипом факультету мені це гріє душу, бо приналежність до ІФ: у серці та на зображеннях футболок – це справді те, що викликає гордість і зайвий раз нагадує нам, хто ми такі для суспільства та один для одного.»

Репан Олег Анатолійович, доцент кафедри історії України:

«Чому я ношу футболку з лого історичного факультету? Дві причини. По-перше, у нас класний факультет. За найскромнішими оцінками в першу 5 по Україні ми входимо. По-друге, неймовірне лого – стильне і стримане.»

Венгер Альберт Григорович, доцент кафедри всесвітньої історії:

«Придбав футболку з лого історичного факультету, щоб підтримати студентську ініціативу, а ініціатива справді хороша.»

Сподіваємося, що з наступного року компанія людей, які носять футболки історичного факультету, розшириться.

Share This